solosex of jezelf vingeren kan elke vrouw leren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solosex of masturberen kan elke vrouw leren. Begin met je zelf te ontdekken in de spiegel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alleen hier te koop: film uit de topselectie van shespot: Les secrets du Kamasutra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vrouwelijk orgasme
Hoe voelt het? Hoe kun je leren klaar te komen?


Een orgasme bij vrouwen, hoe voelt dat? Hoe weet je dat je klaargekomen bent? Kun je het orgasme herkennen? Is het net zo lekker als het eten van een ijsje? we vertellen hier over het orgasme van vrouwen en meisjes. Wat er gebeurt, hoe het voelt en hoe je kunt leren klaarkomen.

Orgasme: topspanning en golven

Mijn spieren spannen zich, mijn lichaam beweegt ritmisch, een steeds sterkere tinteling trekt van top tot teen tot ik niet meer terug kan. Ik geef me over en golven van een heerlijk gevoel stromen. Soms lijkt het bijna of ik flauwval. Het is iets wat je overkomt, ga je over de grens van de explosie, dan is er geen weg meer terug.

Een orgasme is een ontlading van seksuele spanning in je lichaam. dit hele speciaal gevoel is van vrouw tot vrou verschillend. Bij een orgasme voelt de ene vouw een hemelsgenot, een zweven naar de sterren en voor de andere is het slechts kort en vluchtig. Soms gaat er een tinteling door je heen of krijg je een kloppend gevoel onderin je buik, soms wordt je warm van top tot teen, een andere keer is het voorbij voor je er erg in hebt. Soms kan het ook dat het klaarkomen een pijnlijk gevoel geeft in je vagina.

Wat gebeurt er met je lijf?

Als je opgewonden wordt reageert je lichaam. Hoe je opgewonden wordt is voor iedereen verschillend. Het zien van een mooie jongen, een spannende foto, of door heerlijk te zoenen, door te spelen met erotische fantasiën of om je zelf de strelen. Er ontstaat een gevoel van opwinding, het bloed gaat letterlijk sneller stromen en de spieren spannen zich. Als de opwinding toeneemt, wordt je vagina vochtiger. De binnenste schaamlippen zwellen, evenals de baarmoeder. De clitoris, ook wel kittelaar genoemd) komt wat naar voren en wordt stijf. Sommige vrouwen krijgen het warm en gaan sneller ademhalen, soms zwellen de tepels en borsten en wordt de huid gevoeliger.

Wanneer de spanning op het hoogtepunt is, volgt de ontlading: het orgasme. De vagina en baarmoeder trekken een paar keer samen, hoe vaak en hoe hevig verschilt per keer en per vrouw. Tijdens het orgasme maakt je lichaam meestal een schokkende beweging en adem je sneller en onregelmatiger. Het is iets wat je overkomt en niet kunt tegenhouden, zoals een niesbui. Daarna volgt een gevoel van ontspanning, variërend van enkele ogenblikken tot een half uur. Het bloed stroomt weer met normale snelheid en het zwellen van de clitoris, vagina en baarmoeder neemt af. De één heeft nu een intens loom gevoel en moet na een orgasme niet denken aan méér, een ander wil door naar het volgende orgasme.

De meeste vrouwen weten het als ze klaarkomen, omdat het een uniek gevoel is. Als je deze ervaring één keer gehad hebt, is het vrij makkelijk het opnieuw te herkennen. Overigens komt het wel eens voor dat een meisje kan klaarkomen, maar het niet alszodanig herkent omdat ze een heftiger gevoel verwacht.

Ben je opgewonden maar kom je niet klaar, dan duurt het even voordat het zwellen van de vagina en de baarmoeder is afgenomen. Dit kan een drukkend en gespannen gevoel in je buik geven, maar dat trekt na een tijdje weer weg.

Het zelf ontdekken, leer je eigen lichaam kennen

Hoe kun je nu ontdekken hoe je kunt klaarkomen? Om te beginnen kun je met jezelf vrijen en zo ontdekken hoe en waardoor jouw lichaam reageert. Neem er de tijd en de rust voor. Als je niet zo vertrouwd bent met je eigen lijf, kun je eerst met behulp van een spiegel je schaamlippen, vagina en clitoris bekijken. Onderzoek je geslachtsdelen: de binnenste en buitenste schaamlippen met daartussen de clitoris. Met een vinger kun je de opening van de vagina ontdekken en naar binnen gaan. Door je lichaam op allerlei plaatsen te strelen, kun je uitproberen waar het kriebelt, waar het prettig voelt en waar het opwindend wordt. Span bepaalde spieren en ontdek hoe je de opwinding kunt vasthouden en vergroten: de spieren rond de vagina-opening, de bekkenbodemspieren (de spieren die je spant als je je plas ophoudt), de bil- en beenspieren en de buikspieren.

Voor de meeste vrouwen neemt de clitoris een belangrijke plaats in bij het bereiken van een orgasme. Het wrijven over of rondom de clitoris verhoogt de opwinding. Je kunt hierbij zo nodig wat spuug of een glijmiddel gebruiken. Voor anderen neemt de opwinding toe door met een vinger in en uit de vagina te gaan. Ook zijn er vrouwen die een voorwerp, bijvoorbeeld een vibrator, tegen of rondom de clitoris drukken of in de vagina brengen. Het voordeel van een vibrator is dat die sneller trilt dan je vingers kunnen bewegen, wat een prettig gevoel kan geven. sommige vrouwen ontdekken hun orgasme door het gebruik van de douchekop en richten de warme waterstraal op hun onderbuik, hun clitorus en vagina. Andere vrouwen zweren bij het gebruik van de electrische tandenborstel.

Wanneer je andere voorwerpen gebruikt, zorg er dan voor dat ze ongevaarlijk zijn, niet de vaginawand kunnen beschadigen en makkelijk uit de vagina te verwijderen zijn. Je kunt uitproberen welke houding en bewegingen voor jou prettig zijn om tot een orgasme te komen.

Zo kun je klaarkomen door op je rug of op je buik te liggen en je bekken een beetje te kantelen, door je benen over of tegen elkaar te klemmen, of door een kussen tussen je benen te houden en op een bepaalde manier je spieren te spannen en je te bewegen. Een aantal vrouwen heeft in de vagina een plekje dat, door er stevig over te wrijven, eveneens tot een orgasme leidt. Deze zogenaamde G-plek zit boven de vagina, achter het schaambeen, vlakbij de blaas. Door dit plekje met vingers te stimuleren, kan er extra vocht vrijkomen.

Iedere vrouw heeft haar eigen favoriete houding en bewegingen en meestal ook haar eigen fantasieën. Dit zijn beelden, herinneringen of gefantaseerde verhalen die een belangrijk middel kunnen zijn bij het vrijen, of je nu met jezelf vrijt of met een ander. Veel vrouwen voelen zich een beetje schuldig over hun fantasieën en over het feit dat ze er gebruik van maken tijdens het vrijen. Er is echter een groot verschil tussen fantasie en werkelijkheid: fantaseren over iets betekent niet dat je dat ook echt wilt of in werkelijkheid ook echt zult doen. Je kunt je fantasieën voor jezelf houden of met je partner delen en er zo samen van genieten.

Twijfel je erover of je nu wel of niet een orgasme hebt gehad, dan heb je het waarschijnlijk niet gehad. Bij een orgasme neemt het lichaam het even over, heb je het gevoel dat je niet meer terug kunt en laat je het over je heen komen.

Vrijen met een partner

Als je weet hoe jouw lichaam reageert en waardoor jij klaarkomt, kun je dit duidelijk maken als je met een ander vrijt. Door te vertellen welke plekjes voor jou prikkelend zijn en wat je opwindend vindt en door ook je partner te vragen wat hij of zij lekker vindt, kan het vrijplezier worden vergroot. Het praten over je wensen is vooral belangrijk als je vrijt met iemand die je pas kent en waarbij je elkaar nog helemaal moet ontdekken.

De meeste vrouwen komen klaar door het strelen – direct of indirect - van de clitoris. Bij het vrijen kan je partner met zijn of haar vingers of tong de clitoris prikkelen. Bij gemeenschap is het voor veel vrouwen belangrijk dat ook de clitoris wordt gestimuleerd. Alleen een penis of vingers in de vagina is meestal niet voldoende, ook al wordt dat vaak gedacht. Het is een wijdverbreid misverstand dat vrouwen hierdoor klaarkomen en dat gemeenschap zowel voor mannen als voor vrouwen de meest ideale manier is om tot een orgasme te komen. Door verschillende manieren en houdingen uit te proberen en door elkaar te vertellen wat je wilt, kun je er samen achterkomen wat voor allebei opwindend en bevredigend is. Belangrijk is dat je elkaar vertrouwt, zodat je elkaar duidelijk durft te maken wat je wilt. Ook als je met z’n tweeën vrijt, is het van belang dat je er de tijd voor neemt en dat je je op een bepaald moment helemaal kunt concentreren op jezelf om een orgasme te krijgen.

Tegelijk klaarkomen met een partner kan ingewikkeld zijn: terwijl je vrijt moet je je aandacht richten op je eigen lijf om een orgasme te krijgen. Bovendien is er de ene keer veel tijd en inspanning voor nodig om tot een orgasme te komen terwijl het een andere keer heel makkelijk gaat.

Lukt het niet er de tijd voor te nemen en je op jezelf te concentreren, praat er dan over met je partner. Vertel elkaar wat je prettig vindt, welke gedachten je hebt over het vrijen (bijvoorbeeld dat je tegelijk zou moeten klaarkomen) en over elkaar (ik denk dat jij denkt…) en welke gewoonten (bijvoorbeeld doen alsof je klaarkomt als je denkt dat het te lang duurt of niet lukt). Zoek samen naar een manier van vrijen die voor allebei prettig is. Bijvoorbeeld door na elkaar klaar te komen of door te vrijen zonder orgasme.

Psychische factoren waardoor het niet lukt

Er zijn vrouwen die het niet lukt om klaar te komen. Dit kan allerlei oorzaken hebben, zoals schaamte- en schuldgevoelens of een slechte seksuele ervaring of relatie. Andere psychische factoren die een orgasme bemoeilijken of verhinderen zijn angst voor controleverlies, seksuele onwetendheid, angst voor intimiteit, onvoldoende contact met lichamelijke gewaarwordingen, moeite hebben met seksueel genot, weinig of geen seksuele fantasieën hebben en weinig met het eigen lichaam bezig zijn.

Lichamelijke factoren waardoor het niet lukt

Het kan ook zijn dat lichamelijke factoren maken dat het orgasme niet lukt zoals je zou willen. Sommige vrouwen hebben tijdens het vrijen pijn in het gebied van de vagina, waardoor ze niet tot een orgasme kunnen komen. Ook ziektes en het gebruik van geneesmiddelen kunnen een orgasme in de weg staan. Wanneer je een baarmoederoperatie hebt gehad kan een orgasme anders voelen dan daarvoor. Vooral als je bij het klaarkomen samentrekkingen van en rond de baarmoeder voelde, zal het nieuwe orgasme even wennen zijn. Een lichamelijke handicap kan het krijgen van een orgasme beïnvloeden of zelfs verhinderen, afhankelijk van de lichamelijke gesteldheid. Als je geen gevoel hebt in je clitoris, kun je op zoek gaan naar andere gevoelige plekjes of naar fantasieën die tot seksuele opwinding kunnen leiden.

Tijdens de zwangerschap is het klaarkomen, vooral in de laatste maanden, vaak minder gemakkelijk. Er kan een pijnlijk gevoel ontstaan onder in de buik. Na de bevalling duurt het meestal enige tijd voordat je weer opgewonden kunt raken en een orgasme krijgt. Ook kan het gebeuren dat de vagina droogt blijft terwijl je wel opgewonden bent. Een beetje spuug of glijmiddel kan dan helpen. Overigens zijn er vrouwen bij wie het geven van borstvoeding juist seksuele gevoelens opwekt, wat zelfs tot een orgasme kan leiden.

Toch een orgasme bereiken

Hoe een orgasme voelt en hoe je dat kunt bereiken is een kwestie van leren. Dat gaat bij de één sneller dan bij de ander. Wanneer je problemen hebt of blijft houden met het krijgen van een orgasme en je wilt hier iets aan doen, eventueel samen met je partner, dan kun je contact opnemen met de huisarts of een seksuoloog. Vaak komen lichamelijke en psychische factoren naast elkaar voor en versterken het probleem, vooral als het al wat langer bestaat. Daarom is het zinvol een meersporenbeleid te volgen bij behandeling.

Een orgasme móet niet!

Een orgasme is natuurlijk niet iets wat móet. Voor de één is een orgasme het toppunt van genoegen, voor de ander hoeft het niet zo nodig. Veel vrouwen vinden intimiteit met een partner minstens zo bevredigend, soms zelfs belangrijker dan een orgasme. Zij kiezen ervoor soms wel en soms niet tot een orgasme te komen. Of een orgasme bij jouw manier van vrijen past, beslis je zelf. Het kan een prettig gevoel geven, maar geldt dat niet voor een heleboel dingen?

 
Sexwoordenboek, overzicht voor jongeren
Alles over Porna, erotiek voor vrouwen
Alle interessante links voor vrouwen verzameld: Annaplaza.nl
Beste porna films in de porna shop van Shespot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiratie Hier vind je warme verhaaltjes voor meer inspiratie. Lees en geniet van de rijke fantasie van vrouwen. www.shespot.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat je inspireren door mooie een warme sexfilmpjes, die vrouwen ook lekker vinden. Hier worden wat sites gegeven, die je beslist verder kunnen helpen in je zoektocht naar inspiratie.